54 Afrika ülkesi Trump’ın özür dilemesini istedi

  • 13 Ocak 2018
  • 857 kez görüntülendi.
54 Afrika ülkesi Trump’ın özür dilemesini istedi

54 Afrika ülkesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Afrikalı göçmenlere yönelik hakaret içerikli açıklamasından dolayı özür dilemesini istediler.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kullandığı Afrikalı göçmenlere hakaret içerikli ifadelerine, 54 Afrika ülkesi de tepki göstererek Trump’ın özür dilemesini talep etti.
Fars Haber Ajansı’nın  haberine göre, 54 Afrika ülkesinin Birleşmiş Milletler temsilcilerinin New York’ta ABD Başkanı Donald Trump’ın Afrika ülkelerine yönelik kullandığı aşağılayıcı ifadeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandığı belirtildi.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “ABD Başkanının iğrenç, ırkçı ve yabancı düşmanı açıklamalarından dolayı derinden sarsılmış olduklarını” belirterek, ”Trump’ın medyada yer alan ifadelerini şiddetle kınadıklarını ve ABD Başkanından özür talep ettiklerini” söylediler. Açıklamada ayrıca ülkelerin ”ABD hükümetinin Afrika ve Afrika kökenlilere karşı duruşu; kıtayı ve siyahileri kötüleme eğiliminin artmasından endişe duydukları” ifadelerine yer verildi.
Trump, Perşembe günü Beyaz Saray’da Kongre üyeleriyle göç reformu hakkında gerçekleştirdiği bir toplantıda Afrika ülkeleri ve göçmenler için aşağılayıcı açıklamalarda bulunmuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.