60 ülke Irak’ın yeniden yapım ve onarım projelerine katılmaya hazır

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.555 kez görüntülendi.
60 ülke Irak’ın yeniden yapım ve onarım projelerine katılmaya hazır

Irak’ta viran olmuş bölgelerin yeniden yapım ve onarım fonu başkanlık komitesi üyelerinden Samed Necib, şu ana kadar 60 ülkenin Irak’ın teröristlerden kurtarılmış bölgelerinin yeniden onarım ve yapım projelerine katılmaya hazır olduğunu açıkladığını söyledi.

Samed Necib, dün İRNA ajansına yaptığı açıklamada, ağustos ayı içinde Kuveyt’te, Irak’ın teröristlerin sultasından kurtarılmış bölgelerinin yeniden yapım ve onarımıyla ilgili konferansın düzenleneceğini ve bu arada terör örgütü IŞİD’in Musul’da sebep olduğu zararın miktarını belirlemeyle ilgili olarak bir komitenin en kısa zamanda oluşturulacağını söyledi.

Samed Necib, hiç bir isim vermeden 60 ülkenin Irak’a yardıma hazır olduğunu bildirdiğini belirterek, uluslararası para fonu IMF’nin Irak’ın yeniden yapımı için 350 milyon doları çok düşük bir faizle 15 yılda ödemesinin olacağı şekilde kredi olarak vereceğini söyledi.

Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD’in 2014’de Irak’ın bazı bölgelerine düzenlediği saldırılar ve bazı şehirleri sultasına geçirmesinin ardından bu yerlerde önemli hasarlar ve zararlar meydana gelmiştir. Irak hükümeti, IŞİD’in neden olduğu hasarın 100 milyar dolar civarında olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.