9 Dey Hamaseti ve İslami nizamın iktidar göstergesi

  • 28 Aralık 2016
  • 1.309 kez görüntülendi.
9 Dey Hamaseti ve İslami nizamın iktidar göstergesi

İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei Salı günü Fıkıh Hariç ders halkasının ilk dakikalarında 9 Dey günü yıldönümünün eşiğinde yaptığı konuşmada, bu gününün İslam cumhuriyeti nizamının yüksek iktidar gücünü ispatladığını söyledi.

İmam Hamenei müstekbir ve sömürgeci güçlerin İran milletinin manevi ve maddi güç ve iradesiyle azmine karşı koymaya çalıştıklarını, bu nedenle İran’ın iktidar ve gücünün korunup takviye edilmesi gerektiğini söyledi. Amerika İslam inkılabının zaferinden sonra, İran Milletinin vahdet ve birliğini bozmaya ve  İran İslam cumhuriyeti nizamını iç kargaşalar çıkarak çökertmeye  çalıştı.

Ancak İran halkı birçok fitneleri ve bu cümleden olarak 1388 yılında onuncu dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından baş gösteren komploları etkisiz hale getirdi. İran halkı İslam inkılabı ve İslam cumhuriyeti nizamının asıl koruyucuları olarak düşmanların sızmalarına asla izin vermezler. 1388 yılındaki fitneci plan da İslam cumhuriyeti nizamini çökertme planı olup, halkın aktif katılımıyla yenilgiye uğratıldı.

Amerika ve bazı batılı güçler İslam cumhuriyeti nizamının kurulduğu ilk günden itibaren, bu kutlu nizamı çökertme stratejisini gerçekleştirmeye çalıştılar. Amerika İran halkının birlik ve dayanışmasıyla iktidar gücünün farkında olduğu için, askeri sert tehditlerini B planı olarak ikinci öncelik olarak seçmiştir. Ancak yumuşak savaş ile İran düşmanlığını sürdürmektedir. Bazı batılı düşünürlere göre, İran İslam cumhuriyetine karşı sızma ve etkileyip yönlendirmenin tek yolu yumuşak güç ve psikolojik savaş yöntemleridir. Batılı güç odakları İran seçimlerini sorgulamak, Halkçı düzeni karalamak amacıyla bazı psikolojik savaş yöntemlerine başvurup karalama kampanyalarını sürdürmektedirler.

İran halkı ve İslam cumhuriyeti yetkilileri İslami ve insani değerleri ve ülke bağımsızlığı gibi değerleri savunup korudukları müddetçe Amerika başta olmak üzere sömürgeci güç odakları İran’a karşı saldırılarını ve karalama kampanyalarını sürdüreceklerdir. Bu nedenle İran halkı ve hükümeti bilinçli bir şekilde hareket edip, bütün askeri ve savunma ile yumuşak savaş yöntemlerini geliştirip bu tür saldırılara karşı koyma kabiliyetlerini geliştirmelidirler.

Nitekim İslam inkılabı rehberi de fikri, ekonomik, toplumsal ve halk seferberlik güçlerinin en etkin bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İran Halkının 22 Behmen 12 Şubat İslam inkılabı zafer gününü kutlamak için milyonlarca halk kitlesi biçiminde görkemli gösteri yürüyüşü yapması, 9 Dey hamasesi günü de benzer bir şekilde kutlaması, İran halkıyla İslami Nizamin yüksek iktidar ve milli iradesini gözler önüne seriyor. Böyle bir barışçı halk seferberlik yürüyüşleri dünya da eşine rastlanmadık bir olayı gösteriyor.

İran halkının bu yüksek birlik ve dayanışma gücü, İran milletinin basiretini ve düşmanların fitne ve komplolarını tespit edip, etkisiz hale getirme iradesinden kaynaklanıyor. İslam inkılabının tabiriyle 9 Dey hamaseti, İslami nizamın yüksek halkçı gücünü ve milli iradesinin ispatıdır. Bu hamasetin yaratılmasında hiçbir kimse tek başına bunu planlayıp gerçekleştirmedi. Halk kitlelerin kendiliğinden ve bilinçli bir şekilde harekete geçip cadde ve sokakları doldurup, emperyalist güçlerin tefrika salma girişimlerini ve fitnelerini etkisiz hale getirdiler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.