İran İslam Cumhuriyeti Adalet Bakanı, ülkelerin başka ülkelere karşı tek yanlı yaptırım uygulamaları yönündeki girişimlerinin, fesatla mücadele konvansiyonunun hedeflerine ters düştüğünü ve yaptırım uygulayan ülkelerin fesadın artması karşısında cevap vermeleri gerektiğini bildirdi.
İRNA’nın bildirdiğine göre Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisinde dün başlayan ve 4 gün sürecek olan 7. Yolsuzlukla Mücadele Konferansı’nda konuşan İran Adalet Bakanı Seyyid Alirıza Avai, ülkelerin başka ülkelere yönelik tek yanlı her hangi bir yaptırım uygulamasının, konvansiyonun hedeflerine ters düştüğünü ve sonuç itibariyle yaptırıma tabii tutulan ülkelerde yolsuzlukla mücadele alanında olumsuz etkiler bıraktığını bildirdi.
İran Adalet Bakanı Seyyid Alirıza Avai konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:
– Bu yıl BM Yolsuzlukla Mücadelenin 12. Yılını doldurmaktadır. Ama ne yazık ki halen dünyada yolsuzluk ülkelerin başını ağrıtan en önemli sorun olarak ortada durmaktadır. İran halkı ve devleti, fesat ve yolsuzlukla mücadele alanındaki uluslararası çabalarını sürdürecek ve bu konuda başka ülkelerle gerekli işbirliğine artırmaya çalışacaktır. Ama ne yazık ki yolsuzlukla mücadele ettiklerini iddia eden ülkelerden bazıları, çalınmış paraların hedefi konumuna gelmiş ve bu alandaki mücadelede işbirliği yerine köstek olmaktalar.
