Depremzedelere yardım için ulusal seferberlik lazım

  • 13 Kasım 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
Depremzedelere yardım için ulusal seferberlik lazım

İran İslami Şura Meclis Başkanı, depremzede vatandaşlara yardım konusunda sağlık bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıkların acilen harekete geçmesi gerktiğini vurguladı.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, depremzede vatandaşlara yardımın sağlık bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıkların gündeminde olması gerektiğini belirtti.

Meclis’in bugünkü açık oturumunda konuşan Laricani, “İlk önce dün gece İran-Irak sınırında özellikle Kirmanşah ve İlam eyaletinde meydana gelen deprem sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklardan üzücü olaydan etkilenen mağdurlar, yaralılar ve evlerinden edilenlere yardım konusunda acilen harekete geçmesini istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Laricani, büyük acıyı yaşayan vatandaşlara yardım için ulusal bir seferberliğin gerektiğini belirterek, “Buna göre, Meclis’teki imar komisyonu ile birlikte meclis içişleri komisyonundan oluşan bir heyetin deprem bölgelerine giderek yaşanan hasarı yakından incelemesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.