Tuğgeneral Hatemi: Suriye’ye saldırı uluslararası kuralların çiğnenmesidir
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, Suriye’ye yapılan saldırının uluslararası kurallar ve insani ilkelerin çiğnenmesi olduğunu söyledi.
Tuğgeneral Hatemi Suriye’ye Amerika, Fransa ve İngiltere tarafından yapılan saldırı sonrası Suriye Savunma Bakanı General Ali Eyüb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İran savunma bakanı Hatemi, görüşmede saldırının mazlum bölge halkı aleyhine istikbar tarafından işlenen cinayetlerden biri olduğunu belirterek, teröristlerin destekçisi ülkelerin komplolarının başarısız olduğu anda böyle cani eylemleri yaptıklarını söyledi.
Tuğgeneral Hatemi, bu 3 cani ülkenin bombalarının her gün Arabistan eliyle Yemen halkının başına indiğine temasla, Trump’ın utanmadan bunun bedelini de bölgedeki kukla ülkelerinden istediğini söyledi.
Suriye füze savunma sistemlerinin dikkati sayesinde bu saldırının başarısız kaldığını ifade eden General Hatemi, ‘’Bu saldırı emrini veren müstekbirler onların füzelerinin direniş ekseni ve Suriye devletinin iradesinde halel getirmeyeceğini bilmeliler’’ dedi.
Suriye ordusunun Doğu Guta’daki başarılarını kutlayan General Hatemi bu başarıların devamı ile Suriye halkının istikrara kavuşacaklarını söyledi.
General Hatemi, İran’ın Suriye devleti ve milletine verdiği desteğin devam edeceğini söyledi.
Suriye savunma bakanı General Ali Eyüb da İran’a teşekkür ederek, ‘’İran ve Suriye arasındaki irtibat aslında iki ülkenin teröristler ve onların destekçileri karşısında sarsılmaz bir birlikteliktir’’ dedi.
Amerika, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’nin Duma kentinde kimyasal silah saldırısı iddiasıyla dün sabah Şam’a füze saldırısı düzenledi.
Suriyeli teröristler, geçen Cumartesi Duma kentinde düzenlenen kimyasal saldırıda 75 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını iddia ediyorlar.
Suriye hükümeti saldırılarda her hangi bir şekilde müdahil olmayı reddederek, uluslararası kuruluşlardan resmi olarak bu hususta araştırma yapmasını istemiştir.
Suriye hükümeti 2014 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde elindeki tüm kimyasal silahları BM ve Kimyasal Silahları Önleme Örgütü temsilcilerine verdi ve o günden bu yana Şam yönetiminin taahhütlerini çiğnediğine dair bir senet ortaya çıkmamıştır.