Suriye Kürt halkı Suriye ordusunun Hasekeye girişini sıcak karşıladı

  • 14 Ekim 2019
  • 913 kez görüntülendi.
Suriye Kürt halkı Suriye ordusunun Hasekeye girişini sıcak karşıladı

Suriye’nin kuzeyinde kürt bölgelerinde yaşayan halk, Türkiye’nin son harekatına karşı mücadele etmek için Suriye ordusunun bölgeye girmesini sıcak karşıladı.

Haseke SANA muhabiri Suriye Ordusundan birliklerin Suriye topraklarında Türkiye’nin harekatına  karşı koymak için kuzeye doğru hareket ettiğini ifade etti.

Haberin ilan edilmesiyle birlikte Haseke ahalisi kentin ana caddelerinde Türkiye’nin saldırganlığına karşı koymaya hareketlenen ordu lehine araçlarıyla gösteriler yapmaya başladılar.

Alınan haberlere göre, Suriye ordusu halihazırda Haseke ve Rakka bölgelerinde Türkiye’nin harekatına karşı koymaya hazırlanıyor.

Kürt kaynaklardan alınan bir başka habere göre de, Amerikan güçleri Münbiç kentinin batı bölgelerine yerleşerek Suriye ordusunun bu kente girişine engel oldular.

Suriye Demokratik güçleri cumartesi günü, Suriye ordusunun kendi kontrollerindeki bölgeye girmesi konusunda  anlaştığını bildirmişti.

Anlaşmaya göre, Suriye ordusu  Afrin başta olmak üzere Türkiye ile sınır bölgelerinin kontrolünü ele alacaktır.

Bu anlaşmayla, Suriye ordusunun, Münbiç, Ayn’el Arab (kobani), Ayn İsa, Tabeqe ve Mansure bölgelerine girecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.