ABD İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff’den Trump’a yalan suçlaması

  • 14 Ocak 2020
  • 621 kez görüntülendi.
ABD İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff’den Trump’a yalan suçlaması

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, ABD başkanı Trump’ı, general Süleymani’ye yönelik terör girişimiyle ilgili yalan bilgi vermekle suçladı.

Adam Schiff, CBS News’e verdiği demeçte, başta Trump olmak üzere diğer ABD’li yetkililerin Kudüs Gücü komutanı general Süleymani’ye yönelik terör girişimi konusunda yalan bilgiler vermekle suçladı.

Adam Schiff, Trump’ın yaptığı açıklamalara dikkatle bakıldığında konuyla ilgili yalanlarının açık bir şekilde görüleceğini bildirdi.

Schiff, Trump ve yakın adamlarının açıklamalarının sözkonusu saldırıyı haklı göstermeye yönelik bahaneler olduğunu ama bu sürecin tehlikeli bir süreci de beraberinde getireceğini söyledi.

Amerikan başkanı Trump, general Süleymani’ye yönelik  terör saldırısını haklı göstermek için Süleymani’nin 4 ABD büyükelçiliğine yönelik saldırı hazırlığında olduğunu ileri sürmüştü ama Trump’ın bu iddiaları, Amerika’nın istihbarat kuruluşları ve diğer ilgili birimler tarafından reddedilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.