Hindistanlı müslümanlardan Muharrem matem merasimlerinin yasaklanmasına tepki

  • 24 Ağustos 2020
  • 1.694 kez görüntülendi.
Hindistanlı müslümanlardan Muharrem matem merasimlerinin yasaklanmasına tepki

Hindistanlı Müslümanlar, Hindistan hükümetinin fanatik Hinduların işbirliğiyle Muharrem yasını yasaklamasına tepki gösterdiler.

Tesnim haber ajansına göre, Hindistan müslümanlarının tanınmış şahsiyetlerinden Hüccetülislam Keleb Cevad, hükümetin bu yasağı sürdürmesi halinde, protesto gösterileri yapacakları uyarısında bulundu.

Sözkonusu İslam alimi, hükümetin koronayı bahane ederek Muharrem matem merasimlerini yasakladığını hatta evlerde bile matem merasimlerinin düzenlenmesine izin vermediğini söyledi.

Hindistan hükümeti koronayı bahane müslümanların geleneklerini ve kültürünü hedef alırken Hindistan hükümeti, korona ile mücadelede  bu zamana kadar her hangi  bir merkezin çalışmasına yasak getirmiş değil ve bu durum da salgının  yayılmasına neden oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.