Çin’in Tahran Büyükelçisi: ABD, İran’a karşı yasadışı yaptırımlara son vermeli

  • 06 Aralık 2021
  • 731 kez görüntülendi.
Çin’in Tahran Büyükelçisi: ABD, İran’a karşı yasadışı yaptırımlara son vermeli

Çin’in Tahran Büyükelçisi Çang Huwa, ABD’nin nükleer anlaşmada gelinen mevcut durumdan sorumlu olduğuna işaretle, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı uyguladığı tek taraflı ve yasadışı yaptırımlarını sonlandırması gerektiğini vurguladı.

Çin’in Tahran Büyükelçisi, Mehr haber ajansına yaptığı açılamada, İran ile 4+1 Grubu arasında Viyana’da yeniden başlayan görüşmelere işaretle, Viyana görüşmelerine katılan tarafların bazı anlaşmazlıklara rağmen diyalog ve müzakereye bağlı kalıp, müzakereleri kararlı şekilde takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Çin’in her daim nükleer anlaşmanın korunmasına ciddi şekilde bağlı kalıp, görüşmelerin yeniden başlaması için çaba gösterdiğini ifade eden Çinli yetkili, Pekin’in hızlı şekilde sonuca ulaşmak için tüm taraflarla işbirliği yapacağını vurguladı.

İran ile 4+1 Grubu arasında yeni tur görüşmeler 29 kasımda Viyana’da başladı. Bu görüşmelerde İran heyeti kendi önerilerini içeren 2 belgeyi karşı tarafa sundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.