İtalya: İran’ın Suriye konferansına katılması önemli

  • 31 Ekim 2015
  • 965 kez görüntülendi.
İtalya: İran’ın Suriye konferansına katılması önemli

İtalya Dışişleri Bakanı da, İran ve Rusya gibi Suriye’yi destekleyen ülkelerin Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla Viyana’da düzenlenen çok taraflı konferansa katılmalarını önemli olarak niteledi.
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Viyana konferansının ardından yaptığı açıklamada, bu görüşmeleri olumlu niteleyip, Beşar Esad’ı destekleyen ülkeler ve İran’ın farklı tutumu olsa da bu müzakerelere katılmasını mucize olarak niteledi.
Suriye kriziyle ilgili anlaşmazlıklara işaret eden İtalya Dışişleri Bakanı, bu toplantıda, askeri müdahalesiz çözüm üzerinde mutabakat sağlandığını ifade etti.
Gentiloni, 10-15 gün zarfında, yeni bir toplantının düzenleneceğini sözlerine ekledi.
16 ülkenin katılımıyla düzenlenen Suriye konulu Viyana konferansına katılanlar, çok parçalı hükümetin kurulması bağlamında Suriye’deki krize son vermek için diplomatik çözüm, seçimler düzenlenmesi ve Suriyelilere insani yardım gönderme yollarının iyileştirilmesi konularında mutabakata vardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.