İşgal Güçleri El-Halil’de 14 Kişiyi Yaraladı

  • 02 Ocak 2016
  • 807 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Halil’de 14 Kişiyi Yaraladı

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde şehitlerini defneden halka saldıran işgal güçleri 14 kişiyi yaralarken, atılan gazlardan da onlarca kişinin etkilendiği belirtildi.

Beyt Ummer’deki Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Komitesi sözcüsü Muhammed Avad yaptığı açıklamada, dün teslim edilen şehit Ömer Ez-Zekaik’in  defnedilmesinden sonra halka saldıran işgal güçlerinin 14 kişiyi yaraladığını, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde gözyaşartıcı bomba kullanması sonucu da onlarca kişinin yoğun gazdan etkilendiğini belirterek, yaralıların hastanelere nakledildiklerini söyledi.

El-Halil’de 17 şehidin defnedilmesinden sonra Ez-Zaviye Kapısı’nda da çatışmaların başladığını belirten kaynaklar, atılan bombalardan çıkan gazlardan birçok kişinin etkilendiğini ifade etti.

İşgal rejiminin teslim ettiği 17 şehidini son yolculuklarına uğurlayan El-Halil halkı direniş güçlerinden işgalciden intikam almalarını ve şehitlerin kanını yerde bırakmamalarını istedi.

Şehitler için bugün şehirde kepenkler indirilirken, cenaze törenine mahşeri kalabalığın iştirak etmesi dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.