Dehgani: İran Dünya İle İlişkilerini Geliştirmek İstiyor

  • 02 Mart 2016
  • 793 kez görüntülendi.
Dehgani: İran Dünya İle İlişkilerini Geliştirmek İstiyor
İran İslam Cumhuriyetinin BM Daimi temsilcisi yardımcısı ve elçisi, İran’ın muhtelif dünya ülkeleri ile ikili ilişkilerini geliştirmek istediğine vurgu yaptı.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İslam Cumhuriyetinin BM Daimi temsilcisi yardımcısı ve elçisi Gulam Hüseyin Dehgani, dün BM Merkez binasında katıldığı basın toplantısında mevcut şartlarda İran’ın başka ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi önünde hiç bir engelin bulunmadığını bildirerek, dünyanın İran ile ilgili KOEP öncesi zihniyeti artık terk etmesi ve mevcut gerçekleri kabullenmesi gerektiğini ve İran ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirmeleri yönünde her hangi bir engelin olmadığını bilmesi gerektiğini söyledi.

KOEP anlaşmasının hayata geçirilmesinin dünya ülkeleri için bir fırsat olduğunu ve ülkelerin İranla olan muhtelif dallardaki ilişkilerini pekiştirmeleri yönünde bir fırsat olarak kabullenmeleri gerektiğini belirten Dehgani, Ortadoğu bölgesinin mevcut sorunlardan kendini kurtarması açısından bu gibi ilişkilerin bir zaruret olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.