Arap Görünümlü Siyonistler Gazze Halkına Yönelik İhanet Etme Politikasını Sürdürüyor

  • 19 Nisan 2016
  • 868 kez görüntülendi.
Arap Görünümlü Siyonistler Gazze Halkına Yönelik İhanet Etme Politikasını Sürdürüyor

Katil İsrail rejiminin 2014 yılında Müslüman Gazze halkına yaptığı vahşi kanlı ve yıkıcı saldırıdan sonra Arap ülkelerindeki yöneticiler Gazze’nin yıkımlarını onarma sözü verdiler.

Dünya bankasının raporuna göre Arap rejimleri Gazze halkına yardım sözünü tutmadıklarını anlaşılıyor. Terörist İsrail rejiminin Temmuz 2014’te Gazze şeridine yaptığı 50 günlük hava saldırılarında taş üstüne taş bırakılmadı. Gazze halkı hala evsiz barksız zor şartlarda yaşamaktadırlar. Suudi krallık rejimiyle Katar ve BAE, Gazze Şeridini onarmak için Filistinlilere yardım yapacaklarını iddia ettiler. Bu Arap rejimleriyle birlikte dünya toplumu Gazze yıkımlarını onarmak için 4 milyar dolar tutarında Filistinlilere yardım yapacağı kararı aldı. Fakat Suudi krallık rejimiyle BAE ve Katar başta olmak üzere diğer ülkeler, Gazze halkına yardımlarını yapmaktan kaçınmaktadırlar.

Dünya bankasının raporuna göre söz konusu yardım rakamının az bir kısmı Gazze halkına ödenmiştir. Katil ve ırkçı İsrail rejimi, temmuz 2014 tarihinde Filistin İslami direniş hareketi ve Filistin İslami Cihad hareketi mücahitlerini ortadan kaldırmak bahanesiyle Gazze halkını bombalamaya başladı. Irkçı rejimin 5 günlük saldırıları sonucu 2 bin 200’ü aşkın masum insan şehit düşerken, binlerce Filistinli yaralandı. Binlerce bina ve ev ile birlikte, su şebekeleri, sağlık merkezleri, camiler ve okullar bombalanıp tahrip edildi. Gazze’deki Filistin halkına milyarlarca dolar tutarında maddi hasar ve yıkım dayatıldı. Gazze’nin bütün alt yapıları imha edildi. Gayri meşru ve işgalci Siyonist rejimin bu insanlık dışı saldırıları ardından Kahire’de uluslar arası “Gazze halkına yardım konferansı” düzenlendi. Alınan kararlara göre, 2017 yılına kadar 4 miyar dolar tutarında Gazze onarımı için yardım paketi tahsis edildi. Katar, Suudi Arabistan krallığı, birleşik Arap emirlikleriyle Kuveyt emirliği 2 milyar dolar Gazze onarım planlarına tahsis edeceklerini ilan ettiler.

Fakat Dünya bankasının raporuna göre, Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin söz konusu dört Arap ülkesi, şimdiye kadar sadece 200 milyon dolar Gazze için ödeme yapmıştır. Bu nedenle Filistinli yetkililer, Gazze’ye yardımların yapılmaması halinde, bu bölgede yaşayan 2 milyon insanın yaşam şartlarının daha bir vahim olacağı uyarısında bulunuyorlar.

İnsanlık düşmanı ırkçı İsrail rejimi 2006 yılından beri Gazze halkını kara, deniz ve hava sahasında ablukaya alıp, ilişkilerini diğer Filistin bölgeleriyle ve dünya toplumuyla kesmiştir. Bu arada İsrail’in Gazze halkına karşı terörist saldırıları da devam etmekte, BM yardımları da azalmaktadır. Mısır devleti de Siyonist rejimle ittifak halinde Gazze halkının kazdıkları tünelleri imha edip, ilaç, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin tüneller aracılığıyla Gazze halkına ulaştırılmasını engellemektedir.

Uluslar arası ticaret ve kalkınma konferansının raporuna göre, Gazze halkına karşı yapılan bu saldırı ve kuşatmaların devam etmesi halinde 2020 yılına kadar bu bölge yaşanamaz hale gelecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.