İran, Kimyasal Silahı Yasaklama Örgütü Asya Grup Başkanı Seçildi

  • 07 Åžubat 2017
  • 1.238 kez görüntülendi.
İran, Kimyasal Silahı Yasaklama Örgütü Asya Grup Başkanı Seçildi

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti, oy birliÄŸi ile merkezi Lahey’de bulunan Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü OPCW Asya Grup BaÅŸkanlığına seçildi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre dün Pakistan elçisi baÅŸkanlığında düzenlenen OPCW Asya ülkeleri oturumunda, Ä°ran’ın Laheyt elçisi Ali Rıza Cihangiri, tüm üye ülkelerinin oy birliÄŸi ile bu grubun baÅŸkanlığına seçildi.

Pakistan 2004 yılından ÅŸimdiye kadar bu grubun baÅŸkanlığını yürütmekteydi. Ä°ran’ın bu grubun baÅŸkanlığına getirtilmesi konusunda görüş birliÄŸi içinde olan grup üyeleri, Ä°ran’ın baÄŸlantısızlar hareketine baÅŸarılı baÅŸkanlığının kimyasal silahların yayılmasının engellenmesi yönünde Tahran’ın öteki ülkelerle uygun bir teamül içinde olmasına sebep olacağını bildirdiler.

Kimyasal silahları yasaklayan konvansiyon 1994 yılında Paris’te dünya ülkeleri temsilcileri tarafından kabul edilmiÅŸ ve 1997 yılında sonra da icrası gerekli hale getirtilmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.