AB: Afrin Harekatı Türkiye’nin güvenliğini sağlayamaz

  • 07 Şubat 2018
  • 1.004 kez görüntülendi.
AB: Afrin Harekatı Türkiye’nin güvenliğini sağlayamaz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Türkiye’nin kuzey Suriye’de başlattığı Afrin Operasyonu’nun bu ülkeye daha fazla güvenlik getiremeyeceğini söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’nin kuzey Suriye’de başlattığı askeri operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mogherini, Türkiye’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na işaret ederek, AB’nin Suriye’nin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduğunu belirtti.

Mogherini ilaveten, “Türkiye, kuzey Suriye’deki askeri operasyon yoluyla güvenliğini sağlayamaz” değerlendirmesini yaptı.

“Yeni cepheler açılarak sorunlar çözülmez. Gerçek bir güvenliğin görüşmeler ve siyasi bir çözüm yoluyla sağlanacağına inanıyorum” ifadesini kullanan Federica Mogherini, Türkiye’nin Afrin Operasyonu’nun bu ülkeye daha fazla güvenlik getiremeyeceğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.