Abbaszade Mişkini: Batı, yaptırımların geçici olarak kaldırılmasını istiyor

  • 28 Aralık 2021
  • 352 kez görüntülendi.
Abbaszade Mişkini: Batı, yaptırımların geçici olarak kaldırılmasını istiyor

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu sözcüsü, “Batılı taraflar bazı durumlarda İran’a yönelik acımasız ABD yaptırımlarını geçici olarak kaldırmaya, böylece pratikte yaptırımları artırma taleplerini yerine getirmeye çalışıyor” dedi.

Mahmud Abbaszade Mişkini, İran ile Viyana’da 4+1 arasındaki yeni müzakere turu hakkında IRNA’ya verdiği röportajda şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti nükleer müzakerelerde ciddi ve ısrarcıdır.”

”Batılıların yaklaşımı, Avrupa için bir kazanç ve İslam Cumhuriyeti için bir kayıp olan bir kazan-kaybet anlaşmasıyken, İran  kazan-kazan anlaşması arıyor.” diyen Abbaszade Mişkini, yaptırımların kaldırılmasını ve İran’ın nükleer faaliyetlerini Viyana görüşmelerinin iki önemli gündem maddesi olarak nitelendirerek, ”İslam Cumhuriyeti, Nükleer Anlaşma çerçevesinde nükleer faaliyetlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirirken, diğer taraf yükümlülüklerini yerine getirmemekle birlikte İran’a yeni yaptırımlar da getirdi.” dedi.

Abbaszade Mişkini,  karşı tarafın bir noktada geri çekilmek zorunda kaldığını vurgulayarak, ”ABD ve Batı, İran’ın nükleer faaliyetlerini durdurmaya çalışırken, İran’ın santrallerini çalıştırmak ve temiz enerjiye sahip olmak için nükleer enerjiye ihtiyacı var ve İran UAEA protokollerini uygulayarak temiz enerji arıyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.