ABD birlikleri Irak’taki Taci üssünü boşaltacak

  • 23 Ağustos 2020
  • 3.351 kez görüntülendi.
ABD birlikleri Irak’taki Taci üssünü boşaltacak

Haber kaynaklarının Cumartesi günü bildirdiğine göre, ABD güçleri Bağdat’ın kuzeyindeki Taci üssünü bugün boşaltacaklar.

Irak Sumeriye News sitesine göre, bazı kaynaklar, Taci üssündeki Amerikan güçleri ile ABD liderliğindeki sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu güçlerinin bugün üssü boşaltacağını iddia etseler de Iraklı yetkililer konuyla ilgili her hangi bir açıklamada bulunmadılar.

ABD başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, çok az ABD askerinin Irak’ta kalacağını ve önümüzdeki üç yıl içinde Irak’tan ayrılacaklarını iddia etti.

Bağdat’ın 80 km kuzeyindeki El’Taci  Hava Üssü, son yıllarda ABD koalisyon güçlerine ev sahipliği yaparken, son aylarda defalarca roketlerle hedef alındı.

Öte yandan bir Irak güvenlik kaynağı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ordusunun Patriot füze sistemini El’Anbar’ın batısındaki Ayn’el Esed hava üssünde her yöne konuşlandırdığını söyledi.

Bu, 2003 Irak işgalinin başlarında ABD birliklerinin Eyn’el Esed üssüne girmesinden bu yana Patriot sisteminin ilk kez konuşlandırılması olarak değerlendiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.