ABD bölgedeki çirkin planlarını değiştirebilir

  • 02 Kasım 2017
  • 1.247 kez görüntülendi.
ABD bölgedeki çirkin planlarını değiştirebilir

İran Düzeninin Yararını Teşhis Konsey Başkanı Ayetullahhr Mahmud Haşimi Şaudi, ABD’nin bölge ülkeleri için hazırladığı projeler konusunda değişiklik yapabileceğini belirtti.

Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmud, İran Düzeninin Yararını Teşhis Konsey Başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi ile bir araya geldi.

Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, direniş güçlerinin güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

ABD’nin Ortadoğu politikasına işaret eden Ayetullah Haşimi Şahrudi, “Bu devlet “Büyük Ortadoğu Projesi” vasıtasıyla bölgedeki ülkeleri paraçalayıp halkların direnişini zayıflatarak Siyonist Rejim’i güçlendirmek istiyor” ifadesini kullandı.

Ayetullah Haşimi Şahrudi, sözlerine şöyle devam etti: ABD öne sürdüğü iddiaların tersine terör örgütü DEAŞ ve teröristlerin düşmanı değildir ve Suriye’nin meşru devletini zayıflatmak amacıyla oyun oynamaktadır. Dolayısıyla teröre karşı gerçekçi bir şekilde mücadele edenleri terörist olarak hitap etmektedir. Ancak günümüzde bölge ve dünya halkı gerçekleri görüyor. ABD’nin iki yüzlülüğü sonucu ortaya çıkan çifte standart uygulamaları bu ülkeye güvenin azalmasına neden olmuştur.

ABD’nin bölge ülkeleri için hazırladığı projelerde değişiklik yapabileceğini aktaran Ayetullah Haşimi Şahrudi, “ABD, dostluk vasıtasıyla kötü planlarını izleyerek direniş eksenini hedef alabilir. Onların hilelerine dikkat edilmeli. çünkü bölge tarih boyunca Amerika’nın kötülüğünden başka bir şey görmemiştir” açıklamalarında bulundu.

Ayetullah Haşimi Şahrudi, nükleer anlaşmaya ilişkin, “ABD bu anlaşmaya verdiği taahhütlerine sadık kalmayarak ihlal etmiştir. İran’ın füze programı ve savunma gücü İran milletine ait bir haktır ve nükleer anlaşma ile alakalı değildir” değerlendirmesini yaptı.

Suriyeli yetkili de bu görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin bölgedeki direniş ekseninin güçlenmesine neden olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.