ABD: Nükleer müzakerelerde ilerleme var

  • 24 Haziran 2021
  • 2.700 kez görüntülendi.
ABD: Nükleer müzakerelerde ilerleme var

ABD Dışişleri Bakanlığı, Viyana’da devam eden nükleer müzakerelerin olumlu gidişatına temasla, son turda müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Perşembe günü bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, nükleer müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini, ancak tüm konuların üzerinde anlaşmaya varmadan hiç bir anlaşma olmayacağını belirtti.

Viyana’da başlayan Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP (Bercam) nükleer anlaşmasını ihya etme müzakereleri altı tur sıkı müzakerelerin ardından sona doğru yaklaşıyor. Diplomatlar anlaşmanın önümüzdeki haftalarda hayata geçmesini umuyor.

Bu arada Bloomberg haber sitesi Amerikalı bir yetkiliden naklen, Washington yönetimi Viyana müzakerelerine geri dönmeye hazır olduğunu duyurdu. Adı açıklanmayan Amerikalı yetkili, Robert Malley başkanlığındaki ABD heyeti gelecek hafta Viyana’ya geri dönebileceğini, gerçi bu tarih ertelenebileceğini belirtti.

Bloomberg Amerikalı yetkiliden naklen ayrıca Robert Malley ekibi siyonist rejim İsrail ile de görüştüğünü kaydetti.

Öte yandan beyaz saray Sözcüsü Jen Psaki Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran ve direniş eksenine ait bazı web sitelerinin alanına el konması ile Viyana müzakereleri arasında her türlü bağlantıyı reddederek, Washington yönetimi diplomatik bir çözüm yoluna doğru hareket etme fırsatına şahit olduğunu ileri sürdü.

ABD Adalet Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak İslami radyo televizyonlar birliğinin 33 ve Irak’ın 3 web sitesini illegal engellemeyi haklı göstermeye çalışmak üzere bir bildiri yayımlayarak, bir çokları tarafından ifade özgürlüğünü çiğneme şeklinde nitelenen söz konusu illegal uygulamasını haklı göstermek için bu siteleri ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.