ABD Suriye’de askeri güçlerini takviye ediyor

  • 05 Kasım 2019
  • 1.053 kez görüntülendi.
ABD Suriye’de askeri güçlerini takviye ediyor

ABD Suriye’deki güçlerini azalttığını iddia etse de haber kaynakları ABD’nin aksine Suriye’deki petrol sahalarında devriyelerini sürdürdüğünü ve takviye güç gönderdiğini bildiriyor.

AA’na göre, ABD ordusu, Suriye’de YPG/PKK’nın işgalindeki petrol sahalarında devriyelerini sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ordusuna ait zırhlı araç, pikap ve minibüslerden oluşan askeri konvoy, Türkiye-Suriye sınırına 6 kilometre uzaklıktaki Kahtaniye beldesi ile Rümeylan ilçesi arasında, yaklaşık 40 kilometrelik hatta devriye yapıyor.

Kaynaklar, konvoyun aynı zamanda petrol sahalarının bulunduğu söz konusu bölgede inşa edilmesi muhtemel yeni askeri noktalar için keşif yaptığını belirtiyor.

ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde devriyelerini durdurmuş, 1 Kasım’da ise yeniden başlatmıştı.

Bu arada ABD, Suriye’nin petrol zengini Deyrizor ilinde iki yeni üs kurmak için çalışma başlattı.

ABD yönetimi, geçen hafta, Suriye’deki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini açıkladıktan sonra, ülkenin doğusundaki Deyrizor ili civarına askeri tahkimatlarını artırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, Deyrizor’un 113. Tugay bölgesinde ve Sur beldesi yakınında üs çalışması başlattı. İki bölgede çok sayıda iş makinesinin çalıştığı görülürken, ABD’nin bu bölgelere 250-300 ek askeri personel, zırhlı araçlar, ağır silah ve mühimmat da sevk ettiği öğrenildi.

Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı dönemden itibaren Suriye’nin kuzeyindeki varlığını nispeten azaltan ABD, Deyrizor’a sevkiyatlarını artırmış, son olarak 28 Ekim’de 170 araçlık konvoy göndermişti. Bu sevkiyat, ABD’nin uzun süredir Irak’tan Suriye içine yaptığı en büyük sevkiyat olarak kayıtlara geçmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim’deki açıklamasında, ülkenin doğusundaki petrol yataklarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti. ABD, ülkenin en büyük petrol sahası Ömer’i üs olarak kullanırken, Deyrizor’da üç ayrı noktada daha üsse sahip.

Deyrizor’un batısı, Suriye devlet güçlerinin kontrolünde; petrol yataklarının bulunduğu doğu kısmı ise YPG/PKK’nın kontrolünde bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.