ABD ve Suudi Arabistan, İran aleyhinde ortak bildiri yayınladı

  • 23 Mayıs 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
ABD ve Suudi Arabistan, İran aleyhinde ortak bildiri yayınladı

ABD ve Suudi Arabistan bir kez daha ortak bir bildiri yayınlayarak, kendilerince, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgeye müdahalesinin durdurulmasını istediler.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, ABD ve Suudi Arabistan dün yaptıkları ortak açıklamada, İran’ın bölgeye müdahalesinin bölge ve dünya için tehlikeli olduğu iddiasıyla, İran ile imzalanan nükleer anlaşmanın bazı maddelerinin gözden geçirilmesi zaruretine vurgu yaptılar.

ABD ve Suudi Arabistan ayrıca İran’ın nükleer programını da kendilerince küresel güvenlik için tehdit olarak nitelediler.

ABD, Suudi Arabistan ve İsrail rejimi, bölge güvenliğine zarar verip, girişimlerinin bölgede terörizm ve şiddetin yayılması ve insanların katliamına sebebiyet verdiği bir sırada, Suudi Arabistan ve ABD, İran aleyhinde temelsiz iddialarda bulunuyor.

İran defalarca yaptığı açıklamada, İran’ın füze kabiliyetinin caydırıcı amaçlı olduğunu ve kendi füze denemeleri için kimseden izin almayacağını belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.