ABD’de silahlı saldırı

  • 28 Kasım 2015
  • 807 kez görüntülendi.
ABD’de silahlı saldırı

ABD’nin Colorado eyaletindeki Colorado Spring kentinde, aile planlaması merkezi yakınlarında yaÅŸanan silahlı çatışmada saldırganın teslim olduÄŸu, 11 yaralının hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Polis yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, güvenlik güçleri binaya girerek saldırganla temasa geçti. Polisin çağrısı üzerine teslim olan saldırgan gözaltına alındı.

Yaşanan silahlı çatışmada yaralananlardan biri polis 3 kişinin öldüğü, yaralı 9 kişinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Polis yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, saldırganın açtığı ateş sonucu yaralananlardan biri polis ikisi sivil üç kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Hayatını kaybeden polisin Colorado Üniversitesinde görevli Garrett Swasey olduğu, söz konusu polisin çatışmanın ardından bölgeye yardım için gönderildiği belirtildi.

Hastanede 9 yaralının tedavi gördüğü, durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Polis, saldırganın ismini ve saldırının nedenini henüz açıklamadı.

Aile Planlama merkezine yönelik daha önceden tehdit ihbarlarının geldiÄŸi bildirilmiÅŸti. Aile planlaması ve kürtaj ABD’de tartışmalı konulardan birisi ancak saldırganın amacının aile planlaması olup olmadığı henüz netleÅŸmedi.

Amerika’da 2015 yılında yaÅŸanan silahlı çatışmalarda bu zamana kadar 39.500’den fazla saldırı olurken, 9956 kiÅŸi öldü, 20.269 kiÅŸi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.