ABD’den Venezuela’ya yeni yaptırımlar

  • 10 Ağustos 2017
  • 987 kez görüntülendi.
ABD’den Venezuela’ya yeni yaptırımlar

Washington yönetimi, Venezuela anayasasını değiştirmeyi hedefleyen Kurucu Meclisi destekledikleri bahanesiyle 8 kamu yetkilisi hakkında yaptırım kararı aldı.

Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararı listesinde  Venezuela’nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’in kardeşi Adan Coromoto Chavez’in de olduğu bildirildi. Chavez, yeni kurulan Kurucu Meclisin Başkanlık Komisyonu Başkanı olarak atanmıştı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden (OFAC) yapılan yazılı açıklamaya göre, Venezuela’da “anti demokratik” Kurucu Meclisin kurulmasını destekleyen 8 kamu yetkilisine yaptırım uygulanacak.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin Kurucu Meclisi, ülke halkının iradesini hiçe sayan antidemokratik bir süreçle kurduğu iddia edilen açıklamada, Meclis üyelerinin iş başına gelir gelmez, Başsavcı Luisa Ortega Diaz’ı görevinden aldığı anımsatıldı.

ABD yönetimi, Venezuela’da anayasanın yeniden yazılması için 30 Temmuz’da yapılan Kurucu Meclis seçiminin ardından ülkenin Devlet Başkanı Nicholas Maduro hakkında da yaptırım kararı almıştı.

ABD’nin yaptırım listesine alınan kişilerin ülkedeki tüm mal varlıkları dondurulurken, Amerikalıların bu kişilerle ilişki kurması da yasaklanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.