ABD’li general: Trump’ın askeri işlere müdahalesi, korkunçtur

  • 26 Kasım 2019
  • 941 kez görüntülendi.
ABD’li general: Trump’ın askeri işlere müdahalesi, korkunçtur

ABD savunma bakanlığına bağlı deniz güçleri üst düzey yetkililerinden olan Richard Espenser’in Amerika başkanı Donald Trump tarafından görevden alınması ardından, askeri uzmanlar, Trump’ın ordu içişlerine karışması ve savaş suçu işleyenleri affetme girişimlerini korkunç niteledi.

Amerika ordusu komutanlarından Beri Mek Karfi, Richard Espenser’in görevden alınmasıyla ilgili MSNBC televizyonuna verdiği demeçte, başkan Trump’ın savaş suçları dosyalarına müdahale etmesinin Amerika silahlı güçleri arasındaki disiplin ve düzene yoğun hasar verdiğini belirtti.

Mek Karfi, Trump’ın daha önce benzerine rastlanmayan bir harekette bulunarak üst düzey bir askeri yetkiliyi görevden uzaklaştırma girişimine değinerek, “korkunç olan şey şudur ki, Amerika başkanı, hakkında mahkeme duruşması hala düzenlenmeyen bir kişiyi affediyor ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarda gözaltında bulunanlara işkenceler yapıldığını onaylamaktadır”diye kaydetti.

Espenser, 25 Kasım günü Amerika başkanı Trump’ın Twitter üzerinden bir savaş suçlusunun serbest bırakılması yönündeki talimatına karşı çıkması ardından Trump tarafından görevden uzaklaştırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.