ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü ve Çin’e yönelik suçlaması reddedildi

  • 22 Nisan 2020
  • 7.919 kez görüntülendi.
ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü ve Çin’e yönelik suçlaması reddedildi

ABD medyasından Washington Times gazetesi, Amerika’nın Dünya Sağlık Örgütü ve Çin’e yönelik koronavirüsle ilgili suçlamalarını reddetti.

Gazete, ABD’nin Pekin büyükelçiliği diplomatlarının ocak ayında korona virüsün dünya genelinde yayılmasıyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü  yetkilileriyle görüştüklerini yazarak, ABD’li yetkililerin korona virüsün yayılmasıyla ilgili sürekli olarak  güncel bilgilendirildiklerini yazdı.

Gazete, Trump’ın korona virüs salgınını ciddiye almadığını  ama olayın vahametini görünce ve ağır eleştiriler alınca üzerindeki eleştirileri saptırmak için Dünya Sağlık Örgütü ve Çin’e yönelik suçlamalarda bulunarak kendini kurtarmaya çalıştığını yazdı.

Bu arada Yeni tip koronavirüsün çıkış yeri olan Çin’in Vuhan kentindeki laboratuvardan yayıldığı iddiaları, ABD medyasında geniş yer bulmaya devam ederken, Yeni tip koronavirüsün Vuhan’daki laboratuvardan çıktığı iddialarıyla ilgili sorularla ilgili  DSÖ Sözcüsü Fadela Chaib, ‘eldeki bütün kanıtların Kovid-19’un geçen yılın sonlarında Çin’deki yarasalardan bulaştığına ve laboratuvarda üretilmediği ya da manipüle edilmediğine işaret ettiği’ cevabını verdi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen Chaib, “Eldeki bütün kanıtlar, virüsün hayvan kaynaklı olduğunu, laboratuvar ya da başka bir yerde manipüle edilmediği ya da oluşturulmadığını gösteriyor. Virüsün hayvan kaynaklı olması ihtimali akla yatkın” dedi.

Virüsün tür bariyerini atlayıp insanlara nasıl sıçradığının net bilinmediğini söyleyen DSÖ Sözcüsü, ‘kesinlikle virüse aracılık eden başka hayvan konakları olması gerektiğini’ belirtti.

Bu arada Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının “merkez üssü” olan ABD’deki hemşireler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan kişisel koruyucu ekipman eksikliğini Beyaz Saray önünde protesto etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) açıkladığı verilere göre, ülkede 9 binden fazla sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konulurken, 27’si yaşamını kaybetti. Ülkede sağlık çalışanlarının yaşadığı kişisel koruma ekipman eksikliği ise sık sık gündeme geliyor.

ABD’de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 1684 artarak 42 bin 374’e yükseldi. Sağlık sistemi yerle bir olan ABD’den gelen son dakika görüntüleri ise kan dondurdu. Reuters, salgın merkezi haline gelen ABD’de Harlem’deki cenazeevinin bodrumunda 48 corona virüs kurbanı bulunduğunu ve bunlardan 40’ının karton tabutlarda yakılmaya hazır olduğunu bildirdi.

Geri kalan sekiz ceset gömülmek için soğutucuda bekliyor. Ancak toprağa verilmeleri belki haftalar ya da aylar alacak. Cesetlerin üst üste konulduğu göze çarpıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.