Abdullahiyan: Arabistan, Yemen’e sonuçsuz saldırılarından vazgeçmeli

  • 16 Ağustos 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Arabistan, Yemen’e sonuçsuz saldırılarından vazgeçmeli

İslami Şura Meclis Başkanı Özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen sorununun siyasi yollarla çözülebileceğini belirterek, Suudilerin Yemen halkına sonuçsuz saldırılarına son vermesi gerektiğini söyledi.

Yemenli bir heyetle Tahran’da görüşen Abdullahiyan, Sena’da Yemen Meclisinin oluşmasını kutlayarak, ‘’ Meclisler demokrasinin sembolleridirler ve Yemen Meclisinin oturumu tüm dünya’ya Yemen halkı ve siyasilerinin milli birlik ve toprak bütünlüğünü koruma yönünde hareket ettiğini gösterdi’’ dedi.

Yemen Meclisinin oturumlarının başlamasının dünya ve Yemen arasındaki ilişkilerin resmi bir şekilde başlamasına yardım edeceğini ifade eden Abdullahiyan, İran Meclisinin Yemen Meclisi ile ilişkileri gelişmeye destek verdiğini söyledi.

Yemen milletinin askeri, ekonomik, diplomatik alanlarının tamamında bağımsızlık, hakimiyet, toprak bütünlüğü ve milli birliğini savunduğunu ifade eden Abdullahiyan, ‘’İran dikkatli bir şekilde Yemen’deki gelişmeleri takip etmekte ve o ülkedeki yabancı müdahale olmaksızın Yemenli guruplar arasındaki varılacak çözüm yollarını desteklemekte’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.