Abdullahiyan: Batılıların Suriye’yi istikrara kavuşturmaya çalıştığı iddiası doğru değil

  • 03 Temmuz 2022
  • 265 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Batılıların Suriye’yi istikrara kavuşturmaya çalıştığı iddiası doğru değil

İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejim İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayarak, Siyonist rejimin saldırgan eylemleriyle ilgilenmemenin Batı’nın Suriye’yi istikrara kavuşturmaya çalışma iddialarının doğru olmadığını gösterdiğini söyledi.

İRNA’ya göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Cumartesi günü Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmede, Batılı iddiacı ülkelerin Siyonist rejimin saldırgan eylemlerine karşı sessiz kalmalarını, bu ülkelerin çifte standardının bir göstergesi olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı, bölgenin sorunlarının diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesine vurgu yaparak, İran’ın sorunları çözmek için askeri operasyonlara başvurmasına karşı olduğunu açıkladı.

Suriye hükümeti ve cumhurbaşkanının bu ülkenin ulusal birliğini, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sağlamlaştırma çabalarını takdir eden Emir Abdullahiyan, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı çıkanların bu ülkenin durumunu yok etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da, İran Dışişleri Bakanı’nın Şam ziyaretini mevcut durumda bölgesel ve küresel gelişmeleri dikkate alarak önemli olarak nitelendirdi.

Beşar Esad, Batılı ülkelerin Suriye’deki durumu kışkırtmak, hesaplaşmak, rekabet etmek ve diğer taraflardan puan almak amacıyla yaptığı eylemleri kınadı.

Suriye Cumhurbaşkanı, Filistin’i İran ve Suriye’nin ortak sorunu olarak nitelendirerek, ”Direniş ekseni ülkeleri üzerindeki baskılar nedeniyle tahakküm sistemine karşı koymada iradelerin birleşmesinden ibaret olan bir ittifak oluşmuştur ve elbette dünyada çok az ülkede böyle bir irade vardır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.