Abdullahiyan: Hangi gerekçeyle olursa olsun Suriye topraklarına her türlü askeri girişime karşıyız

  • 03 Temmuz 2022
  • 244 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Hangi gerekçeyle olursa olsun Suriye topraklarına her türlü askeri girişime karşıyız

Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere başkent Şam’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, komşu ülke Türkiye’nin endişelerini anladıklarına işaretle, fakat hangi gerekçeyle olursa olsun her türlü askeri girişime şiddetle karşı olduklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere başkent Şam’a gitti.
Şam Havalimanı’nda Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad tarafından karşılanan Emir Abdullahiyan, basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Dışişleri bakanı “Suriye Devlet Başaknı Beşar Esad’ın son İran ziyareti iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası oldu ve her alanda yeni aşamaya girdik.” dedi.

Türkiye’nin Suriye’de olası sınır ötesi operasyonuna ilişkin Emir Abdullahiyan, “Türkiye’nin Suriye operasyonuna şiddetle karşıyız. Suriye krizine siyasi bir çözümden yanayız ve askeri seçeneklerden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Suriye ile Türkiye arasındaki yanlış anlaşılmaları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İşgal rejimi İsrail’in Suriye’nin Tartus bölgesine yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösteren Emir Abdullahiyan, “İran olarak, bu sabah Tartus’un güneyini hedef alan Siyonist Rejim’in  saldırı eylemini kınıyoruz.” ifadesini kullandı.
İranlı Bakan ayrıca, “Saldırılarla Şam’ı güvensiz bir şehir gibi göstermeye çalışan Siyonist Rejim, Suriyeli mültecilerin dönüşünü engellemeyi amaçlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Emir Abdullahiyan’ın Şam ziyaretini çok önemli olarak değerlendiren Faysal Mikdad ise “İran’ın nükleer meselesi konusunda Tahran’ın yanındayız ve bu konudaki tutumunu destekliyoruz.” diye konuştu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.