Abdullahiyan: İran-Afrika ilişkilerinin stratejisi güncellenmekte

  • 17 Mart 2016
  • 874 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran-Afrika ilişkilerinin stratejisi güncellenmekte

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Afrika ile ilişkilerin stratejisinin güncellendiğini söyledi.

Tahran’da mukim Afrika ülkeleri Büyükelçileri ile görüşen Abdullahiyan, nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından oluşan yeni ortamda İran’ın Afrika ülkelerin ile ilişkilerini geliştirmek istediğini ve bu doğrultuda gelecek 5 yıl için yeni heefler belirlendiğini ifade etti.

Afrika ülkeleri ve Tahran arasında karşılıklı ziyaretler gereğini değinen Abdullahiyan, Afrikalı büyükelçilerin yarımıyla ilişkilerin gelişmesi için uygulanabilir ve gerçekçi programlar düzenlenebileceğini söyledi.

Afrika ülkeleri büyükelçileri de, İran ve Afrika ülkeleri büyükelçileri oturumunun düzenlenmesi girişiminden memnuniyet duyduklarını belirtirken, İran’la her alanda ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını ve bu hedefin gerçekleşmesi için her türlü işbirliğinde bulunacaklarını söylediler.

Afrika ülkeleri büyükelçileri, İran’ın enerji, sağlık, bilim, ilaç sanayi ve altyapı gibi birçok sahada çok iyi durumda olduğunu ve Afrika ülkelerinin İran’ın bu konumundan yararlanabileceklerini söylediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.