Abdullahiyan: Suudi rejimi spor sahasında bile gerginlik çıkarmaya çalışıyor

  • 08 Şubat 2016
  • 771 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Suudi rejimi spor sahasında bile gerginlik çıkarmaya çalışıyor
İslami İran dışişleri bakanının Ortadoğu ve Arap ülkeleri işlerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi rejimini, spor alanında gerginlik çıkarmaya dayalı siyasetlerinden dolayı eleştirdi.

Abdullahiyan, dün İRNA ajansına yaptığı açıklamada, İran ve Arabistan arasında futbol karşılaşmasının üçüncü bir ülkede düzenlenmesine dair isteğinin esef verici olduğunu belirterek, bazı Suudi rejimi yetkililerinin, gerginlik çıkarma politikasıyla doğru olmayan tutumunu spor alanına da yaymaya çalıştığını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, İran spor ve gençler bakanının Asya Karşılaşmaları Ligi’ndeki futbol kulüplerinin yöneticileri ve futbol federasyonları üyeleriyle koordine oturumuna da temasla, İran İslam Cumhuriyeti’nin Asya Karşılaşmaları’nın İran’da düzenlenmesinde kararlı olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, sözkonusu oturumda İran’ın Asya Futbol Konfederasyonu’na İran’ın değişik şehirlerinin karşılaşmalara hazır olduğunun bildirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Abdullahiyan, İran’ı, bölgenin en güvenli ülkelerinden biri olarak nitelerken, Arabistan’ın, İran’da güvenliğin olmadığı yönünde içi boş iddialarla İran ve Arabistan karşılaşmalarının üçüncü bir ülkede düzenlenmesi yönündeki talebinin gerçekte gerginlik çıkarmaya dayalı siyasetlerinin devamı olarak niteledi.

Bu arada Asya Futbol Federasyonu ise İran ve Arabistan’dan aralarındaki teknik konuları 14 şubat tarihine kadar çözmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.