Abdülmelik Husi: En Tehlikeli Savaş Türlerinin Biriyle Karşı Karşıyayız

  • 04 Kasım 2019
  • 552 kez görüntülendi.
Abdülmelik Husi: En Tehlikeli Savaş Türlerinin Biriyle Karşı Karşıyayız

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Resul-ü Ekrem’in doğum günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, bu günleri Resulullah’a bağlılık yoluna dönmek için bir fırsat olarak nitelendirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, Peygamberin (s.a.v) kutlu doğumu münasebetiyle, bu ülkedeki akademisyenler topluluğuna bir konuşma yaptı.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri konuşmasının başında bu münasebeti, Resulullah’a bağlılık yoluna dönmek için bir fırsat olarak nitelendirdi ve “hidayetin” insanlığa verilmiş en büyük nimet olduğunu belirtti.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Batı, refah, para ve sermayesine rağmen, ahlaki bir bozulmaya tanık oluyor ve Batı ülkelerinde intihar oranları yüksektir ve maddi krizi olmayan ülkelerin bile bu sorunu vardır. İntihar, birçok Avrupa ülkesinde yıkıcı seviyelere ulaşmıştır.’

Ensarullah lideri “yumuşak güç savaşı” konusuna da değindi ve şunları söyledi: ‘Bu savaş, insanların karşılaştığı ilk savaş türlerinden biridir. Allah’ın dinine ve resulüne atfedilen ve din adına sunulan çarpıtılmış konular tanınmalıdır.

Bu vesileyle, yaşadığımız sorunları tanımalı ve sonra bu sorunlara bir çözüm yolu bulmalıyız. Önemli olan, Yemen halkının İslami kimliğini korumaktır çünkü biz, en tehlikeli savaş türlerinden biriyle karşı karşıyayız ve bu, bizim kimliğimizi hedef alan yumuşak güç savaşıdır. Yumuşak güç savaşı, insani kavramları ve değerleri hedef alır ve aynı zamanda insan zekasını, ahlakını ve iffetini nişan alır, bu savaştan güvende kalmak için uyanık olmak zorundayız.’

Abdülmelik Husi konuşmasının sonunda, bir kez daha Resulullah’a bağlılığı ve İslam dininin emirlerine uymayı vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.