Abdulmelik Rigi’nin kardeşi de öldürüldü

  • 15 Ağustos 2017
  • 2.753 kez görüntülendi.
Abdulmelik Rigi’nin kardeşi de öldürüldü

3 yılın ardından Pakistan merkezli bazı haber kaynakları, terörist elebaşı Abdul-Malik Rigi’nin kardeşi Abdus-Settar Rigi’nin öldüğünü duyurdu.

İRİB haber ajansının aktardığı habere göre, İran’ın güney doğusunda yer alan Sistan ve Beluçistan Güvenlik İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Asgar Mirşikari yaptığı açıklamada, Ceyşül-Nesr isimli terör çetesinin elebaşı Abdus-Settar Rigi’nin büyük olasılıkla, Pakistan’da grup iç çatışması sonucu 3 yıl önce öldüğünü ve şimdiki durumda Pakistan’daki bazı haber kaynaklarının Rigi’nin ölüm haberini yayınladığını vurguladı.

Rigi çetesinin son kalıntısı sayılan Abdus-Settar Rigi, kardeşi Abdul-Malik’in ölümündan sonra, başka kardeşi Abdur-Rauf Rigi ile birlikte Pakistan’da Ceyşün-Nesr çetesini kurdu.

Abdul-Malik Rigi Haziran 2010’da yer yüzünde savaş çıkarma suçundan idam edildi.

Rigi çetesi, İran’ın güney doğusunda 2010 yılına kadar düzenlediği terör eylemlerinde çok sayıda İran vatandaşını şehit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.