Afgan askeri teçhizatları İran tarafından Afgan yetkililere teslim edildi

  • 10 Haziran 2022
  • 120 kez görüntülendi.
Afgan askeri teçhizatları İran tarafından Afgan yetkililere teslim edildi

Eski Afgan hükümetinin, geçen yıl bu hükümetin düştüğü sırada Afgan ordusu tarafından İran’a devredilen askeri teçhizatları, İran tarafından Taliban’ın yönetimindeki Afgan makamlarına teslim edildi.

Afganistan’da geçen yıl 15 Ağustos 2021’de Taliban’ın Afganistan’da hükümeti ele geçirmesi ardından birçok eski asker İran, Özbekistan ve Tacikistan dahil olmak üzere komşu ülkelere ekipmanlarıyla kaçmıştı.

Afganistan’ın Herat kentindeki Taliban geçici dışişleri bakanlığı başkanı Mevlevi Ammar Muhacir, dün Fars Haber Ajansı muhabirine şöyle dedi: ”İran İslam Cumhuriyeti, Herat’ın düşmesi sırasında eski ordu tarafından ülkeye İran’a nakledilen onlarca askeri araç, savaş teçhizatı ve diğer silahları Herat’ın İslamkale  sınırındaki Taliban sınır güçlerine teslim etti.”

Afganistan’da Taliban hükümetinin bir kaç kez  talebine rağmen, Özbekistan, Kabil’in düşmesi sırasında Afganistan’dan Özbekistan’a gelen  onlarca Afgan ordusuna ait uçağı Taliban hükümetine teslim etmeyeceğini açıkladı.

ABD birlikleri Afganistan’dan ayrılmadan önce ülkenin askeri teçhizatının büyük bir bölümünü imha etti.

Amerikan işgal güçleri, Afganistan’ı 2021 yılı Ağustos ayının sonlarında büyük bir rezillikle terketmek zorunda kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.