Afganistan İslami hareketi: ABD’nin küresel prestij ve hegemonyası çöktü

  • 03 Eylül 2021
  • 1.871 kez görüntülendi.
Afganistan İslami hareketi: ABD’nin küresel prestij ve hegemonyası çöktü

Afganistan İslami hareketi, ABD’nin Afganistan’dan aşağılanmış bir şekilde yenik düşerek çekilmesinin ABD’nin küresel prestij ve hegemonyasının çöktüğü anlamında olduğunu belirtti.

Ava haber ajansının bildirdiğine göre Afganistan İslami hareket tarafından yayınlanan bildiride, “Amerika’nın 20 yıllık bozguna uğrayan askeri varlığı ardından işgalciler ve mütecavizlerin Afganistan’dan çekilmesi, Afganistan halkı için büyük bir zafer sayılmaktadır, Washington, daha önce Sovyetler Birliği gibi bu acı tecrübeden ders çıkarmış oldu.” ifadesine yer verildi.

Söz konusu bildiride ABD’nin B52, F16 ve F35 gibi modern savaş uçakları ve güdümlü füzeler, toplar ve tanklara dayanarak sözde terörizmle mücadele bahanesiyle Afganistan’ı işgal ettiği, ancak 20 yıllık işgalcilik, yüz binlerce sivilin ölümü ve 2 trilyon dolarlık masrafın ardından en küçük kazanım elde etmeksizin fiyasko bir şekilde 31 Ağustos 2021’de Afganistan’ı terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.