Ahmed Bahr: Direnişe ve Silahına Sahip Çıkılacaktır

  • 18 Haziran 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Ahmed Bahr: Direnişe ve Silahına Sahip Çıkılacaktır

Filistin Meclis BaÅŸkanı’nın Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr Gazze’de ablukaya alınan Filistin halkına yönelik tutumundan ve direniÅŸin silahını elinden alma çabalarından dolayı Filistin Yönetimi’ni eleÅŸtirdi.
Bahr, Filistin direnişinin ve Hamas hareketinin terörle suçlanmasına da tepki gösterdi.
Ahmed Bahr bu konudaki açıklamalarını, Hamas’ın kadınlar kolunun Gazze’ye uygulanan ablukanın devam etmesini protesto amacıyla Filistin Meclis binası önünde düzenlediÄŸi protesto eylemi esnasındaki konuÅŸmasında yaptı.
Bahr buradaki konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi: “Hamas’ı terörle itham etmek için birbirleriyle yarışa giren Arap liderlerine düşen görev, kadınları ve çocukları hunharca katleden, halklara karşı katliamlar gerçekleÅŸtiren gerçek teröristleri araÅŸtırmaktır.”
Bahr, Arap rejimlerinin ve Ä°slâm dünyasındaki yönetimlerin Gazze’nin ablukaya alınması karşısındaki sessizliÄŸini de eleÅŸtirdi.
Ahmed Bahr, Filistin direniÅŸinin silahıyla ilgili olarak da bu silahın sadece, Filistin topraklarına yerleÅŸmiÅŸ olan siyonist düşmana çevrilmiÅŸ olduÄŸunu vurgulayarak Batı Yaka’da tutuklu bulunan direniÅŸ mensuplarının serbest bırakılmasını istedi.
Hamas’ın kadınlar kolu adına açıklama yapan Reca El-Halebi de Filistin halkının direniÅŸinin ve Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak için verdiÄŸi mücadelenin destekleneceÄŸini söyledi.
El-Halebi, baÅŸta Cibril Er-Recub’un Burak duvarının yahudilere bırakılacağına dair açıklaması olmak üzere bazı Fetih liderlerinin Filistin’e ait ve Ä°slâmî varlık ve ilkelerden taviz vermelerini de kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.