Airbus İran ve AB ilişkilerine ilgi duyuyor

  • 08 Şubat 2016
  • 855 kez görüntülendi.
Airbus İran ve AB ilişkilerine ilgi duyuyor
Yolcu uçağı firması Airbus’ın genel müdürü Thomas Andres, firma olarak, İran ve AB arasında iktisadi ilişkilerin gelişmesinden en iyi şekilde pay almaya çalıştıklarını söyledi.

Airbus genel müdürü, İran Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı haber sitesine yaptığı açıklamada, şirketlerinin tamamen Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya ortaklı bir şirket olduğunu ve bundan dolayı İran’la ilişkilerinin yalnızca İran’a uçak satma olmadığını aksine şirketlerinin hedefinin İran ve AB arasında kalıcı ve etkili ilişkiler olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Thomas Andres, İran aleyhinde yaptırımların kaldırılması ve İran’ın mali kaynaklara ulaşma imkanına kavuşmasının, başta İranair hava yolu şirketi olmak üzere İran’ın diğer hava yolu şirketleri ve Airbus arasında ilişkilerin de güçlenmesine vesile olacağını söyledi.

Airbus genel müdürü, uçak satımı, pilot eğitimi, uçakların bakımına yardımcı olma gibi konularda İran ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Bu arada İran Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Abbas Ahundi de, daha önce yaptığı açıklamada, İran’ın Fransa Airbus şirketinden 118 yolcu uçağı satın aldığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.