Ali Alemi: İslam İşbirliği Konferansı Hacc’ın yönetimini gözden geçirmeli

  • 10 Eylül 2016
  • 828 kez görüntülendi.
Ali Alemi: İslam İşbirliği Konferansı Hacc’ın yönetimini gözden geçirmeli

Londra’da Dünya İslam Kurultayı başkanı Ali Alemi, özellikle de İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından olmak üzere Hacc’ın yönetilmesi konusunun yeniden gözden geçirilmesini istedi.

İRNA’nın haberine göre, Ali Alemi,  dün yaptığı açıklamada, Mekke ve Medine’nin bütün müslümanlara ait olduğunu ve Arabistan’ın tekelinde olmadığını belirterek; Hacc’ın yönetiminin  uluslararası düzeyde olması ve bu konunun ele alınması gerektiğini söyledi.

Alemi, başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere uluslararası kuruluşların  bu konuyla ilgili girişimde bulunmalarını isterken, Suudi rejiminin Hacc’ı organize etme ve yönetmede liyakatsiz ve kifayetsiz olduğunu, ‘Suudi rejiminden  Hacc’la ilgili beklentilerin karşılanmasının beklenmemesi gerektiğini” söyledi.

Sözkonusu İslam alimi, geçen yıl Mina’da yaşanan ve binlerce Hacı adayının can verdiği ve yaralandığı  hadisenin sorumlusunun bizzat Suudi rejimi olduğunu belirterek,  ”Suudi rejimi geçen yıl yaşanan Mina hadisesinde üzerine düşen görevi yerine getirmeyip bu hadiseden kesinlikle  sorumludur” dedi.

Bilindiği gibi geçen yıl  Mina faciasında 464’ü İranlı olmak üzere  binlerce hacı adayı  Hac ibadeti sırasında Suudi rejiminin yeterli güvenlik önlemleri almamasından dolayı yaşanan izdihamda can vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.