Amerika’da ırkçılık karşıtları ana yolları kapattılar

  • 12 Temmuz 2016
  • 868 kez görüntülendi.
Amerika’da ırkçılık karşıtları ana yolları kapattılar

“Siyahların canı da önemlidir” hareketi gerçekleştirdiği gösteriyle Amerika’da bir kaç eyalet oto yolunu trafiğe kapadılar.

Associatedpres’in bildirdiğine göre Amerikan emniyet yetkilileri ABD’nin Tennessee eyaletindeki Memphis şehrinde “Siyahların canı da önemlidir” hareketi üyelerinden kalabalık bir grup gerçekleştirdiği eylemle bugün sabah saatlerinde bir eyalet oto yolunu trafiğe kapadılar.

Polis yetkilileri Mississippi ırmağı üzerindeki bir köprüden çıkan eylemcilerin 40 nolu eyalet otobanını bir süreliğine engellediklerini, ancak polisin müdahalesi ve şiddet kullanması sonucu bu yolun tekrar trafiğe açıldığını bildirdiler.

Amerikan güvenlik güçleri Pazar günü de Kaliforniya eyaletinde polisin siyahlar aleyhindeki şiddetini protesto etmek isteyen kalabalık bir grubun bu şehirde trafiği durdurduklarını bildirdi.

Benzer bir eylemin Minnapolice şehrinde de gerçekleştiği ve eyaletin 94 nolu oto yolunun trafiğe kesildiği bildirilmekte.

Haber ajansları bu gibi eylemlerin öteki eyaletlerde de hızla yayılmakta olduğu ve eylemcilerin yolları trafiğe kapadıklarını bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.