Amerikan müslümanlarından Şeyh İbrahim Zakzaki’ye destek

  • 23 Aralık 2015
  • 994 kez görüntülendi.
Amerikan müslümanlarından Şeyh İbrahim Zakzaki’ye destek
Amerikan müslümanlarından kalabalık bir grup, New York’da Nijerya’nın BM temsilcilik ofisi önünde toplanarak, Nijerya Müslümanlarının lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istediler.

Presstv’nin verdiği habere göre göstericiler attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Nijerya’de Müslümanlara karşı sürdürülen katliamı kınadılar.

“Amerikan Müslümanları Kongresi” üyelerinden Seyyid İliya bu toplulukta yaptığı konuşmada, Şeyh ez.Zakzaki’nin Afrika’nın en büyük dini liderlerinden biri olduğunu ve onun faaliyetlerinin Şii toplulukla sınırlı olmadığını, Sünni müslümanlar ve hatta İslam dışı toplumların da onun faaliyetlerinden yararlandıklarını söyledi.

Ali Nakavi isimli bir Müslüman da, Şeyh Zakzaki ve öteki tüm tutukluların kayıtsız şartsız olarak derhal serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Nijerya’nın Zaria kentinde ordu birliklerinin Müslümanlara saldırması sonucu bu ülke Müslümanlarından binlercesi hayatını kaybetmiştir.

Bu olayda ayrıca Nijerya Müslümanları lideri Şeyh Zakzaki de tutuklanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.