Amiral Seyyari: İran’ın 34. filosunun Aden körfezinde bulunması, İran ticaret gemilerinin güvenli bir şekilde geçişi için önemli

  • 20 Mayıs 2015
  • 807 kez görüntülendi.
Amiral Seyyari: İran’ın 34. filosunun Aden körfezinde bulunması, İran ticaret gemilerinin güvenli bir şekilde geçişi için önemli

İran deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Seyyari, İran’ın 34. filosunun Aden körfezinde bulunmasının, İran ticaret gemilerinin güvenli bir şekilde geçişi için önemli olduğunu söyledi.

Seyyari, yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti 34. filo grubunun İslam inkılabı rehberinin uluslar arası serbest sulardaki tedbirleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Seyyari, İran’ın 34. filosunun konumuna da işaretle, sözkonusu filonun 8 Nisan tarihinden itibaren Aden körfezinde bulunduğunu ve halihazırda da bölgenin güvenliğini temin açısından bölgede devriye çalışmaları yaptığını söyledi.

İran’ın saldırıdan yana olmadığını ve diğer ülkelerin haklarına saygı duyduğunu belirten İran deniz kuvvetleri komutanı, ama uluslar arası serbest suların bütün ülkelere ait olduğunu ve bundan dolayı da İran’ın sözkonusu sularda askeri olarak bulunduğunu söyledi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, İran açısından Hint okyanusunun kuzeyinin çok önemli olduğunu belirterek, zira dünya ticaretinin üçte birinden fazlasının bu bölgede yapıldığını ve İran’ın ihracatının yüzde 90’ının da yine bu bölgeden gerçekleştiğini ve bundan dolayı bu bölgenin İran açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.