Amiral Seyyari: Kerrar Drone’u havadan havaya füzelerle donatıldı

  • 06 Ekim 2023
  • 90 kez görüntülendi.
Amiral Seyyari: Kerrar Drone’u havadan havaya füzelerle donatıldı

İran Ordu Koordinatör Yardımcısı, “Kerrar Drone’u havadan havaya füzelerle donatıldı ve bu drone tatbikatında da sergilendiği gibi gökyüzündeki hedeflerini bulup takip edebiliyor, üzerinde radar kilidi bulunuyor ve füzelerle hedefleri vurabiliyor.” dedi.

İran Ordu Koordinatör Yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari, özel bir haber röportaj programında ordunun 2023 ortak insansız hava aracı tatbikatındaki başarılarından bahsederek, tatbikatın gizliliğinin sebebinin ise tatbikat ortamında çok sayıda ekipman kullanmamız olduğunu, bunların çoğunun açıklanmaması gerektiğini, çünkü düşmanlar tarafından kötüye kullanılabileceğini söyledi.

Seyyari devamında, “Bu nedenle ancak ortaya çıkarabildiğimiz ve kamuoyunun gözü önünde sunabildiğimiz şeyleri sahneye taşıyoruz ama prova sahnesinde söylenmemesi gerekeni de deniyoruz. Dolayısıyla tüm yaşananları, yaşanan tüm olayları, test edilen tüm ekipmanları açıklayamayacağımız bir gizlilik sorunu var, bu nedenle gizli kalıyor.” dedi.

Ordu Koordinatör Yardımcısı, tatbikatın bu noktada yapılmasının nedenini şöyle anlattı: “İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri ve ordusu düzeyinde, muharebe gücünü artıracak becerileri geliştirmek ve son olarak da ülkenin her türlü tehdide karşı caydırıcılığını artırmak amacıyla yıl boyunca çok sayıda tatbikat yapıyoruz.”

Seyyari şöyle devam etti: “Tatbikatlar farklı uzmanlık alanlarında ve farklı zamanlarda yapılır. Orduda tatbikatlar kuvvetler, tümenler, bölgesel üsler, deniz ve hava sahaları düzeyinde uzmanlaşmış bir şekilde yürütülmektedir. Daha sonra kuvvet şeklinde oluşturulacak ve kuvvet seviyesinde tatbikat yapılacak, bu kuvvetleri orduda ortak tatbikat başlığı altında toplayacağız.”

Komutan Seyari; “Mesela bir ay önce özel bir elektronik harp tatbikatımız vardı ve tatbikatların özeti, bunun ordunun dört kuvveti seviyesinde uygulandığıydı. Artık insansız hava aracı tatbikatını tamamladık. Tüm bunların yanı sıra çeşitli tatbikatlar toplanıyor ve yıl sonunda ordunun muharebe gücünün mümkün olduğu kadar sergileneceği büyük Zülfikar ordu tatbikatını hayata geçireceğiz ve kendimize büyük bir değerlendirme yapacağız.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.