Arabistan, Yemen’deki cinayetlerinden dolayı yargılanmalıdır

  • 04 Ekim 2016
  • 1.168 kez görüntülendi.
Arabistan, Yemen’deki cinayetlerinden dolayı yargılanmalıdır

Yemen eski cumhurbaÅŸkanı, Yemen’e askeri tecavüzde bulunduÄŸu ve Yemen halkına karşı katliam iÅŸlediÄŸi için Suudi rejiminin yargılanması gerektiÄŸini bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre Yemen eski cumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih dün yaptığı açıklamada Arabistan’ın Yemen’in tarihi düşmanı olduÄŸunu bildirerek, Yemen halkının, kendi topraklarına saldıran, kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmaksızın her kesi katleden kimselerden intikam almaları gerektiÄŸini bildirdi.

Ali Abdullah Salih ayrıca Yemen Siyasi Yüksek Konseyi tarafından Abdul Aziz bin Cebtor’un Milli KuntuluÅŸ Hükümetini kurmakla görevlendirilmesini olumlu karşılayarak, ulusal kurumların dağılmasının engellenmesi için bu giriÅŸimn zaruri olmasının yanı sıra, barış amaçlı görüşmelere de katkı saÄŸlayaca ğını söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi, Yemen krizinin çözümü için sürdürülen görüşmelerin çıkmazdan kurtarılması amacıyla Abdul Aziz bin Cebtor’u yeni hükümeti kurmakla görevlendirmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.