Arabistan’da sivil toplum kuruluşu üyesi yüzlerce kişi tutuklanma eşiğinde

  • 29 Eylül 2018
  • 1.819 kez görüntülendi.
Arabistan’da sivil toplum kuruluşu üyesi yüzlerce kişi tutuklanma eşiğinde

Arabistan sivil toplum kuruluşu aktivistleri, 800 kişinin isminin tutuklanması için polis ve orduya bildirildiğini duyurdu .  Arabistan’ın perde ardındaki siyasetlerini ifşa etmesiyle bilinen el’Ahd el’Cedid sitesi yöneticisi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 800’den fazla sivil toplum kuruluşu çalışanın isminin Arabistan kraliyeti tarafından polise bildirildiğini haber verdi.

El’Cedid, Suudi rejiminin sivil toplum kuruluşu çalışanlarına yönelik baskıcı siyasetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

El’Cedid ayrıca, ‘siyasi tutuklular’ başlığında verdiği haberde, Selman’ın veliaht olmasından bu yana siyasi tutukluların sayısına da işaretle, ”bu süre içinde 60 alim, 50 üniversite hocası, 10 avukat, 20 hukukçu, 25 basın mensubu, 60 doktora mezunu ve 40 yazar olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.