Arjantin’in Lübnan Hizbullah direniş hareketine karşı hasmane girişimi, Siyonist rejim tarafından büyük coşku ile karşılandı

  • 19 Temmuz 2019
  • 1.021 kez görüntülendi.
Arjantin’in Lübnan Hizbullah direniş hareketine karşı hasmane girişimi, Siyonist rejim tarafından büyük coşku ile karşılandı

Siyonist rejim dışişleri bakanı İsrail Katz kendi twitter hesabından paylaştığı mesajda, Arjantin’in Lübnan Hizbullah hareketine yönelik hasmane girişimine tepki gösterdi. Siyonist bakan Arjantin tarafından Hizbullah’ın terörist ilan edilmesinden sadece birkaç saat sonra bu hareketi “önemli bir karar” şeklinde yorumladı.
Siyonist bakan bu bağlamda Arjantin hareketini olumlu karşılarken, “İsrail, Arjantin cumhurbaşkanı Mauricio Macri’nin, Hizbullah’ı terörist tanımasına dair önemli kararını tebrik ediyoruz” yazdı.
Macri liderliğindeki Arjantin hükümeti, Siyonist rejim, Amerika ve hatta Fars Körfezi kıyısındaki bazı şeyhlikler ile yakın ilişkileri bulunuyor ve bundan önce de Hizbullah’ı terörist ilan etme vaadinde bulunmuştu.
Arjantin hükümeti dün Lübnan Hizbullah hareketini, terörist ilan ederek muhtemel mal varlıklarının kapatılacağını duyurdu.
Arjantin’in girişimi Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun Arjantin ziyareti ile eş zamanlı gerçekleşmesi dikkat çekti.
Son aylarda Amerika, Lübnan Hizbullah hareketinin Arjantin tarafından terörist listesine alınması için yoğun baskılar uyguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.