Avrupa’dan Türkiye’ye Suriye’de Operasyon Uyarısı

  • 08 Ekim 2019
  • 1.686 kez görüntülendi.
Avrupa’dan Türkiye’ye Suriye’de Operasyon Uyarısı

Avrupa Birliği ve Fransa, Türkiye’yi, Suriye’de, Fırat’ın doğusuna askeri operasyon konusunda uyardı. AB, “Her türlü çatışma Suriye halkının acısını artıracaktır” derken, Fransız Dışişleri de, “operasyonun terör örgütü IŞİD’ı yeniden güçlendireceği” uyarısı yaptı.

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Federica Mogherini’nin sözcüsü Maja Kocijancic, “Bölgedeki çatışmaların ve düşmanlıkların yeniden başlatılmasının, “Suriye halkının çektiği acıyı daha da şiddetlendireceği, krizin çözümü çabalarına da darbe vuracağını” belirtti.

Operasyonun yeni göçlere de neden olabileceği uyarısında bulunan Maja Kocijancic, konunun Lüksemburg’da yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısının gündemine alındığını da sözlerine ekledi: “Sivillerin korunması ve bölge genelinde insani yardım kuruluşlarının erişiminin sağlanması için düşmanlıkların durmasını istiyoruz. Türkiye’nin güvenliği konusundaki meşru kaygılarını biliyoruz. Ama her zaman, bölgedeki sorunların kalıcı çözümünün askeri yollardan olamayacağını da söyledik” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenlemesi beklenen operasyonla ilgili bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda tek taraflı askeri operasyon düzenleyeceği haberinden derin endişe duyuyoruz. Türkiye’yi, parçası olduğu “IŞİD’e Karşı Küresel Koalisyonun” çıkarlarına aykırı bir girişimden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

Bu arada Fransız medyasında yer alan haber ve analizlerde de ABD’nin askerlerini çekme kararıyla, “Kürtleri, Türkiye’nin operasyonuna karşı tek başına bıraktığı” yorumları yapıldı.

Uluslararası toplumun bütün uyarılara rağmen Türkiye ordusunun Suriye’nin kuzeyine operasyonu başlattığı bildiriliyor.

Suriye televizyonu ise Türkiye ordusunun silahlı grupları ezmek bahanesiyle,  Suriye’nin kuzeyinde bir kaç bölgeden operasyon başlattığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.