Ayetullah Eraki: İran Pakistan’la dini alanda işbirliğini arttırmaya hazır

  • 08 Ekim 2015
  • 881 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: İran Pakistan’la dini alanda işbirliğini arttırmaya hazır

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, İslam ülkeleri birliğinin kurulmasını istedi.
Pakistan’da bulunan İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Pakistan Naziriye Ehl-i Sünnet Topluluğu mensubu din adamları ve talebelerle yaptığı buluşmada, ulemanın İslam toplumunu birleştirmede öncü rol ifa edebileceğini ifade etti.
Ayetullah Eraki ayrıca, İran’ın Pakistan din adamlarıyla dini ve bilimsel alanlarda işbirliğini arttırmaya hazır olduğunu belirtti.
Pakistan Naziriye Ehl-i Sünnet Topluluğu din adamlarından Hatib Mustafai de, Şii ve Sünni Müslüman’ların kardeş olduğunu, acı ve mutluluklarını paylaştığını ifade etti.
Mustafai, Taliban isimli bir avuç teröristin İslam’ın simasını şiddet eylemleriyle bozmak istediğini de hatırlattı.
İran ve Pakistan’ın dini ve kültürel ilişkilerini daha güçlendirmek amacıyla bu ülkeye giden Ayetullah Eraki, iki günlük ziyareti kapsamında, Pakistan’da din adamları başta olmak üzere muhtelif gruplar, kültür, bilim, siyaset ve toplumun önde gelen isimleri ile bir araya gelecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.