Ayetullah İmami Kaşani: Ulusal birlik ile beraberliğimiz korunmalı

  • 05 Mayıs 2017
  • 1.343 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: Ulusal birlik ile beraberliğimiz korunmalı

Ayetullah İmami Kaşani bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, siyasi ve ulusal birlik ile beraberliğin korunması gerektiğini belirtti.

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı Ayetullah İmami Kaşani’nin imamlığında eda edildi.

Ayetullah İmami Kaşani, İran’ın kuzeyindeki bir kömür ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İran halkına başsağlığı diledi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret eden Ayetullah İmami Kaşani, “Bu seçimler çok önemli lakin daha önemli mesele ülke ve toplumumuzdur” ifadesini kullandı. Bu bağlamda Ayetullah İmami Kaşani, “İslam İnkılabı bu milletin sergilediği cesaret ve birliğiyle zafere ulaştı. Bu yüzden hiçbir zaman topluma zarar verilmemeli ve gerginlikten uzak tutulmalıdır” açıklamasını yaptı.

“Cumhurbaşkanı adayları konuşmalarında siyasi ve ulusal birlik ve beraberliği göz önünde bulundurmalılar” diyen Ayetullah İmami Kaşani adaylara hitap ederek, “Düşmanların İslam İnkılabı’nın başından itibaren planladıkları tuzaklara dikkat edilmeli. Bizler tüm başarılarla zaferlerimizi bu milletin birlik ve beraberliği sayesinde kazandık” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah İmami Kaşani, sözlerini şöyle sürdürdü: İran halkı vilayet-i fakih, akıl ve takva düzeninin üzerinde bir arada toplanmıştır. Bu yüzden bu birlik ve beraberliğin korunmalsının yanısıra mevcut durum bile değişmemelidir. Cumhurbaşkanı adayları da inşaallah başardıkları zaman İnkılap Rehberi’nin buyurduğu gibi ekonomi alanındaki sorunların giderilmesi yönünde Cihadçı bir azimle  çalışmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.