Ayetullah Kirmani: Trump artık iktidardan düşmek üzere

  • 29 Aralık 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: Trump artık iktidardan düşmek üzere

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, bazı önemli uyarılarda bulunarak, “Hazinenin sahibi var; sahibi ise 80 milyonluk İran halkıdır, böylece eğer hazineyi haksız yere harcarsak bu 80 milyona zulmetmiş oluruz. Hazineyi kötüye kullanarak yüksek meblağlarda kredi alıp ancak hiçbir şey iade etmeyenler ve hatta kaçıp saklananlar bu paraların millete ait olduğunu iyi bilmeli. Mahşerde bu çaresiz halkın cevabını vermeleri gerekecek” diye konuştu.

Dünyadaki gelişmelere de değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerine şunları da ekledi: Bana göre Trump artık iktidardan düşmek üzere; bu şahısın psikolojik dengesi bozuk, özellikle de son dönemlerdeki Kudüs kararı ardından BM’nin bile tepki vermesine nedn olup Avrupalı destekçilerinin de itiraz etmesine yol açmıştır; şimdi de Allah’ın evine karşı savaşmaya gelmiş.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ilaveten, “Trump, ABD’nin eski yöneticilerinin aptallığına itiraf ederek Ortadoğu’da 7 trilyon dolar harcadıklarını açıkladı; bu meblağ ise insanlığa, İslam’a ve İran ile özgürlükçü kesime darbe vurmak için harcanan az bir para değil, ancak hiçbir halt edemediler. Trump, kendisinin de bizzat aptal olduğunu bilmelidir, zira Kudüs’ün sahibi Allahtır” ifadelerinde bulundu.

Suudi cinayetlerinden dolayı Yemen’de ortaya çıkan insani krize de işaret eden Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “Kızıl Haç Örgütü’nün yaptığı uyarılarına göre, Yemenliler açlık kriziyle karşı karşıya gelip her 10 kişiden 6’sı zar zor yiyecek bir şey bulabiliyor. İslam ve Kur’an’dan yana olduğunu iddia eden Suudi Arabistan ise artık utanç duyup insanları katletmeyi bırakmalı” değerlendirmelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.