Ayetullah Muhsin Eraki: İranlılar bütün dinlerin mensupları arasında kardeşlik ve barışın bayraktarıdırlar

  • 30 Temmuz 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
Ayetullah Muhsin Eraki: İranlılar bütün dinlerin mensupları arasında kardeşlik ve barışın bayraktarıdırlar

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu başkanı Ayetullah Muhsin Eraki, ”İranlılar, bütün dinlerin takipçileri arasında kardeşlik ve barışın bayraktarıdırlar” dedi.

”Müslümanlar, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele” oturumu için Brezilya’nın Sao Paulo kentine giden  Ayetullah Eraki, Folya De Sao Paulo dergisine verdiği demeçte,  dünyada Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu gibi,  bütün İslam mezhepleri ve ilahi dinlerin takipçileri arasında kardeşlik ve barış oluşturmak için çaba gösteren bir kurumun olmadığını  belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nde  İslam mezhepleri ve ilahi din takipçilerinin barış ve dostluk içinde yanyana yaşadıklarını  ve ortak kararlar aldıklarını söyledi.

Ayetullah Eraki, sosyal medyanın  İran aleyhindeki  çabalarına da işaretle,  İran İslam Cumhuriyetinin  bölgede, IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele eden tek ülke olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.